....mikä ilta!

Juomaripojan kanssa jouduttiin jonon jatkeeksi Akun Tehtaalla, kun eivät päästäneet kovin aikaisin keikalle sisälle. Sitten kun päästiin niin pikapikaa keikkasaliin paikkaa valitsemaan. Ja mikä sisustus siellä olikaan! Oli sohvaa, nojatuolia, "perunasäkkiä" ja vaikka mitä. Mentiin lavan oikealle reunalle laatikoiden päälle ja perunasäkit pyllyn alle. Ja täytyy myöntää että paikan valinta osui nappiin! (Eikä vähiten siksi, että Johanna esiintyy aina lavan oikeassa reunassa :)) Katosta roikkui raastinrautavalaisimia, pöydillä oli pulloja ja lava täynnä vanhaa, hienoa rekvisiittaa.

Torvisen Juha vähän aikaa lämmitteli yleisöä kun bändillä vähän kesti, kesti ja kesti... sitten Lauri huikkas verhon takaa, että "Naisia saa aina orottaa!" Johanna siellä varmaan vielä vaihtoi hametta :)

Mutta sitten bändi hipsutteli lavalle ja show alkoi, Hetkeksi en sulle rupia lävähti soimaan. Kossupullo lähti melkein heti kiertämään ja tällä kertaa pääsin jopa osalliseksi siitä. Juomaripoika nimensä mukaisesti kaatoi kurkusta alas pitkän kulauksen, minä vähän lyhyemmän... ;) Samalla Lauri jakoi lapsille limsapulloja, 5 lasta taisi yleisössä olla. Yksi sokea tyttö nukahti kesken keikan, veteli hirsiä kyllä ihan reteesti siinä edessä :) Ja 4-v Topi-poika Kajaanista kävi antamassa lahjan Latelle keikan alkuvaiheilla. Topin äiti kertoi Topin kuunnelleen Tähkää jo pari vuotta ja nyt oli eka kerta kun pääsi keikalle mukaan. Tuliaisina Topilla oli Laurille villasukat ja Laurihan veti ne jalassaan muistaakseni Rakasta rintani ruhjeille biisin. Aika hyvä näky kun sellainen kukkakeppi pistää puvunhousujen lahkeiden päälle pitkät harmaat villasukat ja hyppelehtii hihattomassa paidassaan pitkin lavaa ja lavan rakenteita...

Hetken päästä Lauri laittoi "mammansa tekemän, 150 vuotta vanhasta juuresta leivotun" ruisleivän voinokareen kanssa yleisön joukkoon. Ja mepä saatiin siitäkin lohkaisut, hyvää oli, taitaa Laten mamma osata ruisleivän teon!

Oli muuten aivan mahtava keikka! Hienoa oli seurata bändin touhuja parin metrin päästä, kuuli kaikki mitä ne toisilleen sanoivat ja näki ilmeet. Latellakin oli erilainen tatsi yleisöön, käski kysyä kysymyksiä, jos on jotain yllättävää kysyttävää tullut päähän. Minäpä kysyin, jopa kahteen kertaan kun muut eivät oikein kyselleet (tai kyselivät niin tyhmiä, kuten esim. Lauri mikä sun nimi on?...). Sainpa selvyyden siihen, että minkä biisin tekoon on mennyt kauiten tunteja ja että mitä aikovat tehdä faniensa eteen, jotta samat fanit ovat vielä ensi vuoden hiljaiselon ja keikkatauon jälkeenkin keikoilla fanittamassa ja levyjä ostamassa. Menipä Lauri hiljaaseksi, vähän aikaa mietiskeli vastausta, mutta ei sieltä oikein mitään selvää tullut. Kamerat tosin kohdistui muhun pariksi minuutiksi (keikka siis tv-kuvattiin, tulee Yleltä noin vuoden päästä...) kun Lauri selvitteli vastaustaan. Yritä siinä sitten olla hymyilevänä ja liikkumatta :) Näette sitten vuoden päästä että onnistuinko...

Mutta vielä kerran, oli kyllä upea ilta. Tuollaista keikkaa ei kyllä heti tule uudestaan, sellainen lämpöinen tunnelma vallitsi koko ajan. Loppupuolella Laurin ja Johannan vetämä encore, Rakkauren tähären oli ehkä illan paras esitys. Vaikka joka biisi oli kyllä hienosti vedetty, yhtään ei ollut tylsää hetkeä...

Lopulta mä pääsin lavalle vetään yhden biisin. Siinä vaiheessa tosin bändi oli jo poistunut paikalta ja yleisökin kääntänyt selkänsä ja useimmat lähteneet kotiinkin... (ja joku roudari tuli keräileen kamojakin pois, mä puristin tiukasti mikkiä käsissäni...)

2076603.jpg

Kiitos bändille ja Akun tehtaalle. Reipas suoritus soittaa 2,5 tuntia putkeen ilman taukoja!

Arvontaan osallistui 8000 ihmistä ja 100 voitti lipun. Lipun voitti siis 1,25 % koko osallistuneiden määrästä. Ja minä ja Juomaripoika kuuluttiin tuohon 1,25 % joukkoon, huisia!