...mutta oli pakko laittaa alla oleva juttu tänne. Eihän tuossa mitään hauskaa sinänsä ole, varmasti omistajilla kova huoli, että missä hevonen on. Mutta viimeinen lause pelastaa päivän, oletko joskus kuullut sanottavan tuolla tavalla jonkun muun varkauden yhteydessä???

Kopioitu Aamulehden sivuilta

Humalapäissään hevosen varastanut selvisi sakoilla

29.10. - 10:44 (Luotu: 10:11)

STT

Humalapäissään hevosen tienvarren aitauksesta varastanut 41-vuotias mies selvisi sakoilla tempauksestaan.

Tapaus sattui Juuassa elokuussa. Mies meni päähänpistosta hevosaitaukseen ja otti sieltä mukaansa rauhalliseksi osoittautuneen hevosen. Mies talutti hevosen kilometrin päähän, sitoi sen puuhun ja lähti tupakalle. Sauhuttelun aikana hevonen karkasi ja palasi takaisin kotiinsa.

Käräjäoikeus totesi, että tapaus oli hyvin poikkeuksellinen, sillä mies ei itsekään tiennyt, miksi hän otti hevosen. Oikeus totesi hevosen lähteneen vieraan mukaan ilmeisesti tottelevaisuuttaan.

Nurmeksen käräjäoikeus tuomitsi miehen varkaudesta 15 päiväsakkoon, mistä kertyy maksettavaa 90 euroa. Mies määrättiin myös maksamaan omistajalle 50 euroa hevosen kengityksestä. Vaaditut eläimen etsimiskulut oikeus hylkäsi, koska varastettu omaisuus palasi itse puolen tunnin päästä kotiinsa vahingoittumattomana.