Pääsiäisenä kokeilussa oli ystävän hyväksi toteama omena-tiramisu. Ohje löytyy helmikuun Pirkka-lehdestä.
Taikina pellillä (värjäsin kolmanneksen kaakaojauhoilla tummemmaksi jotta saisin kakkuun raitaefektiä)
Kaksi kolmannesta uunista tulleena, taaimmainen sitä tummempaa. Kostutettu ja leikattu paloiksi pizzaleikkurilla (=kätevä myös tähän!)
Yksi levy tarjoilualustalla ja päällä kerros omenahilloa ja vaahdonlevitys aloitettu
Lopputulos :P
Ja keittiö oli sitten tämännäköinen leipomusten jälkeen... :D
Ohje:
Ainekset:
Pohja |
||
4 | kananmunaa | |
2 dl | sokeria | |
2 dl | vehnäjauhoja | |
1 tl | leivinjauhetta | |
Kostutus |
||
2 dl | vahvaa kahvijuomaa | |
2 rkl | sokeria | |
Täyte |
||
1 pkt (350 g) | Pirkka omenasosetta | |
1 tlk (2 dl) | vispikermaa | |
1 tlk (2 dl) | Pirkka vaahtoutuvaa vaniljakastiketta | |
1 rs (200 g) | Pirkka Kevyt maustamatonta tuorejuustoa | |
3 rkl | sokeria | |
1 | sitruunan raastettu kuori | |
2 rkl | sitruunanmehua | |
Pinnalle |
||
kaakojauhetta (tummaa) | ||
50 g (à 100 g) | Pirkka Luomu kaakaorouheista tummaa suklaata |
1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää jauhoseos sihdin läpi muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikina kevyesti tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille uunipannuun. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 7 minuuttia.
2. Kumoa paistunut torttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Vedä paistopaperi pois. Leikkaa torttulevy kolmeen osaan. Nosta alimmaiseksi tuleva levy suoraan tarjoiluvadille.
3. Sekoita kahvi ja sokeri. Kostuta torttulevyt seoksella.
4. Vaahdota kerma ja vaniljakastike omissa kulhoissaan. Vatkaa vaniljakastikkeen joukkoontuorejuusto, sokeri, sitruunankuori ja -mehu. Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto.
5. Levitä alimmalle torttulevylle omenasose ja juustoseos. Paina päälle seuraava torttulevy ja täytä se. Levitä myös päällimmäisen kerroksen pinnalle omenasosetta ja juustoseosta.
6. Ripottele tiramisun pintaan hento kerros kaakaota sihdin läpi. Raasta suklaa karkeaksi raasteeksi ja levitä raaste kaakaojauheen päälle.
7. Anna tiramisun vetäytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.
Kommentit