Pääsiäisenä kokeilussa oli ystävän hyväksi toteama omena-tiramisu. Ohje löytyy helmikuun Pirkka-lehdestä.

1271321471_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Taikina pellillä (värjäsin kolmanneksen kaakaojauhoilla tummemmaksi jotta saisin kakkuun raitaefektiä)

1271321568_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kaksi kolmannesta uunista tulleena, taaimmainen sitä tummempaa. Kostutettu ja leikattu paloiksi pizzaleikkurilla (=kätevä myös tähän!)

1271321741_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Yksi levy tarjoilualustalla ja päällä kerros omenahilloa ja vaahdonlevitys aloitettu

1271321865_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lopputulos :P

1271321928_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

1271322001_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

1271322051_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja keittiö oli sitten tämännäköinen leipomusten jälkeen... :D

Ohje:

Ainekset:

Pohja
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus
2 dl vahvaa kahvijuomaa
2 rkl sokeria

Täyte
1 pkt (350 g) Pirkka omenasosetta
1 tlk (2 dl) vispikermaa
1 tlk (2 dl) Pirkka vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 rs (200 g) Pirkka Kevyt maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl sokeria
1 sitruunan raastettu kuori
2 rkl sitruunanmehua

Pinnalle

kaakojauhetta (tummaa)
50 g (à 100 g) Pirkka Luomu kaakaorouheista tummaa suklaata


1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää jauhoseos sihdin läpi muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikina kevyesti tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille uunipannuun. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 7 minuuttia.

2. Kumoa paistunut torttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Vedä paistopaperi pois. Leikkaa torttulevy kolmeen osaan. Nosta alimmaiseksi tuleva levy suoraan tarjoiluvadille.

3. Sekoita kahvi ja sokeri. Kostuta torttulevyt seoksella.

4. Vaahdota kerma ja vaniljakastike omissa kulhoissaan. Vatkaa vaniljakastikkeen joukkoontuorejuusto, sokeri, sitruunankuori ja -mehu. Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto.

5. Levitä alimmalle torttulevylle omenasose ja juustoseos. Paina päälle seuraava torttulevy ja täytä se. Levitä myös päällimmäisen kerroksen pinnalle omenasosetta ja juustoseosta.

6. Ripottele tiramisun pintaan hento kerros kaakaota sihdin läpi. Raasta suklaa karkeaksi raasteeksi ja levitä raaste kaakaojauheen päälle.

7. Anna tiramisun vetäytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.

 

Ohessa myös kehittelemäni sydänsalaatti.

1271322192_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sisältää jääsalaattia, rucolaa, basilikaa, kurkkua, kukkakaalia, viinirypäleitä ja siemensekoitusta. Voi käyttää lisänä myös fetajuustoa tai leipäjuustoa. Kastikkeena valkoviinietikka, oliiviöljy, pippuri ja suola tasaisesti sekoitettuna. Annostellaan lautaselle sydämen muotoon, sekä silmät että sydän tykkää!

Olen myös innostunut vähän kasviksista ja juureksista, uunissa paahdettuina, mausteena öljyä, pippuria ja suolaa.

1271322094_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Tai perunamuusi bataatilla höystettynä, lisänä höyrytetyt kasvikset ja naudan sisäpaistia...

1271322265_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kevyempi lounas kehittyy parsakeitosta (suoraan pussista), johon puristetaan vähän sitruunanmehua ja pilkotaan pari keitettyä kananmunaa, koristeeksi basilikaa. Vaaleaa leipää ja päälle täytteitä oman maun mukaan...

1271322454_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jopas tuli nälkä!